Warning : This is a hate post.

Okay, i admit that i'm a twitterholic.

Scene 1 : A few steps after i got into Jusco yesterday with Hana, I told her that i forgot to bring my phone with the wireless internet. "Oh shit, macam mana nak bukak twitter i ni?" "Never mind, you can use my iTouch."

Scene 2 at Sushi King : "Hana, i takut i jadi twitter addict laa" "You memang dah addicted pun."

So semangat saya terhadap twitter ni sangat kuat. I'll do everything in my power to stop people from abusing twitter.

Dekat other social networking sites, ramai orang dah guna hash-tags. Do you know what a hash-tag is? Contohnya #macamni. Hash-tag is founded by twitter. Other sites, takde tujuan pun nak guna hash-tags. So korang nak pakai tu buat apa? Wanna know how a hash-tag works? Go to this post. Cara-cara lain memang tak boleh diterima pakai.

Exhibit 1 : #hari ni saya boring sangat. Rasa nak tidur satu hari
Exhibit 2 : #harinisayaboringsangatrasanaktidursatuhari
Exhibit 3 : hari ni saya #boring sangat rasa nak tidur satu hari

Kalau sampai kau nak hash-tag kan 6 patah perkataan ke atas, baik kau hash-tag kan satu paragraph. Kalau dekat twitter pun, limit 140 characters je kot. Semua exhibit ni adalah salah disisi undang2 twitter. Harap maklum.

Juz a showwt weminder. If U type lyke dis, i sajes u dun get #on twitter. Am afraid ur g0nna get sLammed by felloww tweeps. Toodles.

.AQUA.REFLECTS.

Comments