Futsal bebehh!

Trust me, i am still limping. However, i played futsal for my Yellow house just now. (Shhh, don't tell my doctor. It'll be our dirty little secret ;) )

I don't have any pictures, unfortunately.

I was a reserved for my team because of my foot. As i was watching the game, i noticed that the other team kept getting rough. Rougher and rougher. Sampai cikgu pun cakap, "Main pelan, pelan sikit". Repeatedly!

I saw Zooe fell once. I got panicked. Hati ni pun macam cakap "Dia ni okay tak ni? Ke aku nak ganti dia?" Dia kata dia okay. Lepas tu aku nampak dia kena gasak by the opponents. Kepala dia terhentak. Aku pun macam, "Ni tak boleh jadi ni"

I hopped up and ran into the court. I told her to get out of the court and let me replace her. Ya Allah, Tuhan je yang tau betapa membaranya aku masa tu. Bayangkan lah kau nampak kepala kawan kau terhentak dekat orang lain! Orang tu pun bukannya reti nak pujuk ke, tanya dia okay ke tak! Masa tu, cikgu pun asyik cakap main pelan-pelan.

Masa aku masuk court tu, aku dah nekad nak balas balik. Ada sekali tu, masa aku tengah nak sambut bola, ade opponent try nak ambik bola tu. Jenis yang sampai dia terbaring/drag badan dia tu la. Tapi aku yg berlari ni la yang dapat. Hehehehe. Seronoknya XD

Ada sorang ni, from the opponent team, bila dia dapat bola tu, dia suka main pusing bola tu pakai kaki dia. Kononnya macam nak trick the opponent la kan. Or nak aim betul2. Aku pedulik apa dia nak trick aku ke, nak tackle aku ke, nak tolak aku ke.. Yang penting aku dapat bola tu. Masa dia tengah pusing2 bola tu pakai kaki, aku tackle je la bola tu. Aku guarantee mesti dia mengamuk dengan aku dalam hati. 'Potong steam la perempuan ni.." Ye la. Sapa suruh ko pusing2 lama sangat. Apa aku kesah. Dah la main pusing2 dekat dengan gol kau. Kau tak rasa ke aku senang je nak sumbat masuk gol?

Pastu bila aku dah tackle, pass dekat orang lain, pass, pass.. Shooot!! Terkeluar, tiba2 aku pulak yang dapat bola tu balik. Shoot!


Gooooooll!!!


Tak dapat kugambarkan kepuasan ku ketika itu :D

Masa final lagi best. Game still ganas. Sampai aku pun tumbang. Hahaha. Tapi ganas ni, friendly punya ganas. Takde la facial expression diorang tu macam nak bunuh orang kan. Siap gelak2 lagi.

 Mana ada orang jatuh main bola, pastu cakap "sorry-sorry" wey! Hahaha, siap main peluk-peluk lagi.

Kitorang pun tak kesah sangat diorang menang pasal diorang memang terer. We lost 4-0. They really deserve to win. Good game, guys!

Overall, my house got 2nd place. Okay la tu, kitorang pun amateur je kot.
I had an awesome day

.AQUA.REFLECTS.

Comments

  1. love your header!

    and cerita ni buat hati sy berdebar-debar. hahah.

    www.riskofrain.com

    ReplyDelete
  2. Aww, thanks! I took the picture in Putrajaya je pun :)

    I love your blog too! Makes me wanna study overseas :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts