Kakiku Kaku.

G'day people of the world.

 Rina rajin tulis post. Kalau ikutkan hati dia, mau taknya satu hari 3 post. Tapi kenapa recently dia tak tulis post langusung ye? Busy much?

Yup. Memang busy. Lots of things have been going. Homework, tuition, CCA (co-curricular activities). The most bizarre thing that has happened to me this week is the disability of my left leg. Had PE (tapi kita kat Malaysia panggil Pendidikan Jasmani la, kan?) on Tuesday. Main basketball. Uber excited masa tu memandangkan kaki ku telah menjadi kayu setelah lama tidak berlari. The lesson went well selain daripada asyik terbaling bola, langgar  kon-kon.

When i was hopping, trying to get back to my line, i landed on the left side of my left foot. (The side with the smallest toe). Aku pun tumbangla macam nangka busuk. When i fell, i cud clearly hear the sound of my veins, bones, nerves, etc clashing with each other. I freaked out but i didn't cry (Fuhh, selamat ke-macho-an aku). Aku pun mengerang kesakitan seperti beruang kena tembak. Lepas tu Farah, Nina, Hana dan beberapa orang rakan lain pun memapah aku ke tempat yang tinggi sikit supaya aku boleh duduk. Kebetulan masa tu rehat, kitorang pun rehat dekat situ. Walaupun kakiku dihimpit sebeg ais, aku tetap melantak kuey tiaw yang dibawa (Lapar bro!).

Blablabla.. Bila balik sekolah, dengan bau peluh masih melekat dibaju, mama membawaku ke klinik berdekatan. The clinic is a bit lame. They usually have some typical malay doctors, veterans who only studied till degree (more or less) But this time, the doctor looks better. At least he looked educated than the rest! He said my foot is really swollen (obviously) and have to rest for two or three days. Gave some meds and bandaged my ankle.

After two days, tak elok jugak lagi. So last night kitorang pegi KPJ. Jumpa orthopedic. Dan ini lah hasilnya...




Ye tuan-tuan dan puan-puan. Kakiku telah disimen. Bukan patah, bukan retak, tetapi didapati lebih kurang 5 uratku telah terkoyak. Untuk memastikan aku tidak menggerakkan kakiku, dan tidak meletakkan sebarang tekanan terhadapnya, kakiku telah disimen. MC sampai 16 April!

Wey rakan taulan! Apa aku nak buat duduk rumah sampai 16 hari! Gila bosannn!!!!

 .aqua.reflects.

Comments

  1. woii cuti free.. kehkeh kesiann.. hahhahahh
    you calling calling la i kalo you boring okeh?!
    aku pun ade bende nk cite ngan ko ni hihihi
    :DD

    ReplyDelete
  2. gilo tahap gaban!!! kehkehkeh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts