punahnya harapan seorang calon SPM 2011

Pada 20 Mac 2011, aku melangkah keluar rumah dengan harapan ingin melihat Hot Air Balloon Fiesta atau dalam bahasa ibundaku, Pesta Belon Wap Panas. Masa tu pukul 11. Pergh. Berkobar-kobar nak pi tengok. First time la katakan. Jakun. Sebelum start enjin kereta, tengok website dia dulu. Ada balloon Darth Vader, Doraemon, clown.. Terasa macam nak terbang sampai Neptune!

Sampai Putrajaya, carik parking dalam setengah jam. Terasa macam aku yang baca lembab kura-kura ni, baca buku sejarah satu bab pun dah boleh habis.

Sampai sana, sebijik balloon pun tak nampak. Semua dah terbang. Hish. Frustnya.

alaa, ni pun belon jugak kan... -.-' (trying hard to not feel down)


Budak-budak sekolah rendah ni mengingatkan aku kepada zaman aku dekat KGV.
Masuk orkestra, main violin. Dahla outfit pun nak dekat sama. Rindunyaa



aku nampak lorry ni. Aku mati2 fikir yang ni mesti Starbucks tipu. Not till i saw these..



Memang sahla tu Bintang Duit. Got a chocolate cream chip with whipped cream each. Tapi tall je yang ada   -__________-   LAMEEEEE!!!!

Masa balik tu, we headed north to Petaling Jaya. Gi makan kat Kanna Curry House. Takleh bla makanan dia. Saya ni dah la makan lauk tak leh bercampur, selambe 
P. Ramlee je mamak tu menyimbah daun pisang aku. Terasa macam nak angkat daun pisang tu, jirus kat muka mamak tu. Tapi service tempat tu memang superb la. Orang lain suka, tapi saya yang makan lauk tak leh bercampur ni je problem sikit.


So that was the Hot Air Balloon Fiesta trip. Yeah right. 

*Someone comes and throws a slushie at me*

THE END.

*Curtain closes*

Comments