SENIOR YEAR HAS ARRIVED.



Senior Year = Tahun terakhir aku bergelar pelajar sekolah menengah. 


Kupakai baju kurung sekolah buat kali terakhir untuk 4 Januari. Perasaan aku sekarang?


  • sedih
  • takut
  • yakin
  • seronok
  • gementar
  • bangga
  • rasa nak bunuh diri...
Sebabnya?
1.  Sedih sebab aku akan meninggalkan zaman persekolahan dalam masa kurang dari setahun. Hmm. Sebelum aku dan geng selalu fikir, "Nak buat apa kat rumah? Pergi sekolah jom!" Biasanya kitorang fikir macam ni masa hujung2 tahun la. Biasanya budak2 ponteng kan? Pasal Final year exam dah habis. Tapi kitorang nak jugak pegi sekolah. Macam2 boleh buat. Naik main internet, satu sekolah ada wireless internet. Nak dengar music, kadang2 ada budak yg bawak gitar ke apa ke. Nak tangkap gambar lompat? JOM!

2.  Takut.Iya la.. November dah nak SPM. Azam aku, aku kena la capai. Dah la aku ni anak bongsu, tak nak malu kan mak bapak, keluarga. Aku tak nak jadi macam masa aku UPSR. The only person dalam kelas dapat 3A2B. Buat malu je. Pastu menangis meraung-raung. Masa tu aku tau harapan mama papa hancur. Sepatutnya aku sebagai penutup tirai semua benda kena la buat yang terbaik. Memalukan. Tapi Alhamdulillah, PMR dapat 8A.

3.  Yakin. Sebab walaupun result trial aku tak seberapa, in the end aku berjaya dapat 8A. Nothing is impossible

4.  Seronok........ Pasal dapat buli budak Form 1! Muahahah! Especially adik Blurr! Cehh, takdela mana ada kita buli. Tak elok buli2 ni wahai rakan2 sekalian. Their freshman year is supposed to be something that they'll always remember and to be cherished. Not something that'll make them lose their self-esteem and be frightened of for their whole lives.

5.  Gementar. I'm still shaking. Can't believe it's already my senior year. At some point, i looked for my seniors at school and guess what? No one could be found. Grow up, Aqua, grow up! You're the eldest! Deal with it.

6.  Bangga. Because i made it to this final year of schooling. It has been 10 years now, people! Can you believe it? I know, i can't believe it too! Bangga tau bro, 10 tahun dah..

7.  Rasa nak bunuh diri. Pasal too much for me to handle this year, the most pressure i have since the last 10-comical-years.

#nowplaying- Leaving On A Jet Plane by John Denver

Comments