Ko tau tak..

  Ko tau tak, sebenarnya kan, aku ni jahat. Kalau ko memang dah tau, bagus lah. Kalau tak tau, aku tengah nak bagi tau la ni.

     Aku ni jahat tahap gaban tau. Ko tau tak, cita-cita aku nak jadi macam Joe Bastianich. Semua orang tak suka dia pasal dia sombong dan tak reti nak jaga hati orang. Aku bagitau kawan2 aku semua yang aku suka Joe, tapi aku tak cakap sebab apa. Sebabnya:

  • aku nak cakap straight forward dekat muka orang tu, dan tak pikir perasan dia. Selama ni, aku dapat jaga hati orang tu sikit2 je. Tu aku tau. Sapa2 yang pernah terasa tu, aku mintak maaf dan tulah aku yang sebenarnya.
  • Kalau ko suruh aku pilih sama ada nak cakap dengan muka b*** sambil kutuk orang tu straight kat muka dia bila orang lain tak ada, atau nak malu kan dia depan orang ramai, aku akan pilih kutuk orang tu.
  • Untuk aku, sangat penting untuk orang tu kawan aku for who i am. I don't wanna be friends for who i am not.
  • Dari situ, aku dapat kenal mana kawan aku yang sebenar dan siapa yang bukan.
Aku jugak tak reti nak puji orang. Sangat tak reti. But when i do compliment people, i do say what i feel. And you have my word on that.





Comments