Posts

Showing posts from January, 2011

Some Random Facts..

Image
Don't know why but nowadays, i don't really care of what people may think of meI don't like to be called matured.I hate all those mata sepets punya showbiz.I wanna take anthropology but i know i won't make it.I love surprises.I am a stalker.I don't care whether people read my blog or not, i just write.I would rather be hurt a few times but not that deep or being hurt rarely but deep as HELL. And lady, i wish you know who you are. Never in a million years i assume it would come from you.I always find the name Gorgonzola cheese so funny. I'd imagine a tiny godzilla sitting on a cake.I don't even know why anyone in the world would use the phrase "I love you ketat-ketat," WTF?!!

Ko tau tak..

Image
Ko tau tak, sebenarnya kan, aku ni jahat. Kalau ko memang dah tau, bagus lah. Kalau tak tau, aku tengah nak bagi tau la ni.

     Aku ni jahat tahap gaban tau. Ko tau tak, cita-cita aku nak jadi macam Joe Bastianich. Semua orang tak suka dia pasal dia sombong dan tak reti nak jaga hati orang. Aku bagitau kawan2 aku semua yang aku suka Joe, tapi aku tak cakap sebab apa. Sebabnya:

aku nak cakap straight forward dekat muka orang tu, dan tak pikir perasan dia. Selama ni, aku dapat jaga hati orang tu sikit2 je. Tu aku tau. Sapa2 yang pernah terasa tu, aku mintak maaf dan tulah aku yang sebenarnya.Kalau ko suruh aku pilih sama ada nak cakap dengan muka b*** sambil kutuk orang tu straight kat muka dia bila orang lain tak ada, atau nak malu kan dia depan orang ramai, aku akan pilih kutuk orang tu.Untuk aku, sangat penting untuk orang tu kawan aku for who i am. I don't wanna be friends for who i am not.Dari situ, aku dapat kenal mana kawan aku yang sebenar dan siapa yang bukan.Aku jugak ta…

Cut it out..

Guys, did u know that u freak me out when u camwhore too much?  Its like a nightmare looking at those pictures!

aku takut.

Aku takut kalau aku terlepas pandang. Aku terpilih benda yang salah. Benda yang bagus, aku tinggalkan. Benda yang kurang bagus, aku ikut. Walau macam mana pun, aku yakinkan diri sendiri yang aku ni orang yang loyal bak kata orang. Aku tak kan senang2 je terikut-ikut. Aku dah cukup besar untuk pilih benda yang elok instead of yang lain-lain.

Aku cuma takut aku terlepas pandang kekurangan benda tu. Ye lah, for now, aku perasan benda yang elok je kan? Pasal tu je yg aku nampak. Mana tau, lama kelamaan aku nampak benda yg tak elok? Masa tu mesti aku regret.

Tapi yang aku tau sekarang ni priority aku adalah untuk belajar. Tapi aku perlukan restu daripada semua orang. Jadi aku akan try untuk balancekan semuanya

:)

Thank you for the advice :)

Aku cuma perlukan masa sikit je lagi untuk bezakan antara kaca dengan permata...

i'm that bad huh..

I'm that bad huh..

For someone to hate me that much.
For someone to think that i'm a liar.
It's a sin for someone to back me up.
So beware, don't listen to me.
I'm a big fat liar in someone's word.
Everything destructed. Crushed.
The hope i mean.
Everything's gone. No more.
Sorry, i tried my best.
And for your info, my dear
I did not lie especially to you
Never even crossed my mind.

Never knew you'd think i'm that bad.
I'm sorry i let you down, dear.
If only i can turn back the time
And none of this would ever happened
I wouldn't even go close to you
It's nice isn't it?
Being introvert rather than extrovert.

How i wish.

get off!

i don't feel good.
i hate making choices
i hate being being in the middle.

I HATE IT. I JUST EFFING HATE IT. PERIOD.

SPORTS, SPORTS, SPORTS.. And why?

Image
Sampai sekolah lambat tadi. Kena ambik nama. Lepas tu pengawas tu tiba2 tanya,  "Rumah apa?"  "Kuning. Why la dey?" "Nothing. You go there.." 
Puzzled all the way to 'there'. Dah la cuaca mendung pulak tu. Bila dah sampai 'there', terus duduk. Oh, ada mesyuarat rumah sukan rupanya. Dah la sampai lambat, "what did i miss?". Sheesh. 
Tiba2 hujan turun. Renyai je la. Bla, bla, bla.. Shitty shitty shit, tiba-tiba kena pilih jadi Penolong Bendahari rumah Sukan. Aku tercengang dekat situ jugak. Blurr dapat Ketua Boling. 
Aku terfikir, macam mana nak handle duit 300 lebih orang pelajar? Mind giving me some tips?

You're Gonna Get It from Me

Image
I just found some really cool stuff to show you. Be sure to check my blog in the nearest time! 

haish, people nowadays..

hello, tiny creatures... Muahahah. Sorry dudes and dudettes, i'm kinda hyper right now..


Tujuan tuan hamba menulis pada kali ini adalah untuk menunjukkan ketidakpuashatian kepada sesetengah pihak.. 


Saya baru je terbaca dekat satu website ni yang suruh kita boikot iPhone 4G. Wanna know the reasons? One of the reasons is because the letter 'i' represents Israel. =.='


Ridiculous la alasan dia.. It doesn't make any sense! Look, if you want me to boycott some things, i will, but i need at least one solid reason! And this is too much, dude! Agak2 la! Nampak sangat ko tengah try nak menjatuhkan orang! And fyi, Steve Jobs is an AMERICAN. Apahal pulak dia nak promote Israel?!


Reason #2 : The '4G' stands for God, Gospel, Glory, Girl. Why is it too hard for you to understand?! Kau ni memang mereng ke apa? ITS FOURTH GENERATION. Eeeee, geramnya aku!!

SENIOR YEAR HAS ARRIVED.

Image
Senior Year = Tahun terakhir aku bergelar pelajar sekolah menengah. 


Kupakai baju kurung sekolah buat kali terakhir untuk 4 Januari. Perasaan aku sekarang?


sedihtakutyakinseronokgementarbanggarasa nak bunuh diri...Sebabnya?
1.  Sedih sebab aku akan meninggalkan zaman persekolahan dalam masa kurang dari setahun. Hmm. Sebelum aku dan geng selalu fikir, "Nak buat apa kat rumah? Pergi sekolah jom!" Biasanya kitorang fikir macam ni masa hujung2 tahun la. Biasanya budak2 ponteng kan? Pasal Final year exam dah habis. Tapi kitorang nak jugak pegi sekolah. Macam2 boleh buat. Naik main internet, satu sekolah ada wireless internet. Nak dengar music, kadang2 ada budak yg bawak gitar ke apa ke. Nak tangkap gambar lompat? JOM!

2.  Takut.Iya la.. November dah nak SPM. Azam aku, aku kena la capai. Dah la aku ni anak bongsu, tak nak malu kan mak bapak, keluarga. Aku tak nak jadi macam masa aku UPSR. The only person dalam kelas dapat 3A2B. Buat malu je. Pastu menangis meraung-raung. Masa tu aku t…

Panic gilo..

Ya, saya memang merujuk kepada Zooe.

I hate to admit but i really agree with Panic's idea of blogging in Bahasa. Sheesh. >.>

Aku pun suka blogging dalam bahasa Melayu. Tapi apakan daya, saya seorang insan yang mempunyai kelemahan dari segi bahasa. Jadi, akan saya usahakan untuk meningkatkan penggunaan Bahasa Melayu saya dalam blog saya ini. Tapi takkan la saya nak tulis se-skema ni setiap masa kan? Bahasa rojak pun boleh la, buat masa ni.. Step by step dulu, ye tak..

Aku nak berkongsi satu cerita ni.

Pada suatu hari, saya jalan2 dengan papa dengan kakak, pergi kenduri dekat mana tah.. Tak pasti sama ada Kuala Pilah ke Rembau ke Bahau ke. Tapi kawasan macam tu la. Kitorang duduk la semeja dengan kawan papa tu. Loghat Negeri Sembilan pakcik tu pekat gila. Kalah Burlesque! Perkataan yang dia pakai pun, perkataan Negeri Sembilan. Kadang2 tak paham apa yang dia cakap. Pakcik tu lawak gila.

Dia marah saya pasal tak faham loghat Negeri Sembilan. Dia cakap, "Apala orang nege…

wishlist 2011

disebabkan saya dah berjanji kepada Panic, akan kutunaikan janjiku, iaitu untuk membuat wishlist 2011.

Sebelum tu, mari kita bersembang dulu.. Semalam dah masuk tahun baru. 2011. 1/1/11. Sedar tak? Muahaha. Tapi aku tak suka tahun ni pasal ada SPM. Aku terasa tua. PMR tu boleh lagi, terasa la muda jugak, ni SPM.

Haha, bukanlah saya tak suka SPM pasal tu. Saya tak suka SPM pasal dah berazam nak dpt 9A+. Kalau tak dapat macam mana? Saya punya azam tahun ni ; untuk beat result SPM abang saya iaitu 8A1, 2A2. Astaghfirullahalazim. Dah la dia ambik 10 subjek. Jadi satu2nya cara untuk lawan result adalah dengan mendapat keputusan 9A+. Tapi aku yakin boleh. Walaupun result sekarang 'Masya Allah' tapi nothing is impossible kan? Masa trial PMR dulu, aku sakit kot. Siap masuk spital lagi. Berapa paper tak ambik masa tu. Dapat jugak 8A masa PMR.

Benda tu la yang membuatkan aku percaya yang nothing is impossible. All i need is faith.


Next, Kelab Komputer.

Wahai ahli Kelab Komputer sesi …